Fair Business díj a Digitális Szolidaritás Piactér
nemzetközi konferencián

2009.09.30
2010.01.27

2009. szeptember 29-én több mint 70 - bevált és számos új – digitális esélyteremtő szolgáltatás bemutatására került sor az Európai Teleház Szövetség által rendezett nemzetközi konferencia keretében Százhalombattán.

A program célja a legszélesebb körben ismertté tenni, és egymást kiegészítő szolgáltatások hálózatává szervezni az elérhető megoldásokat. A nemzetközileg elismert informatikai szakember, dr. Kürti Sándor szakmai házigazdaként „piacfelügyelő” szerepet vállalt, ő gondoskodott róla, hogy minden arra érdemes szolgáltatás megfelelő figyelmet kapjon.

A konferencia résztvevői pontozással értékelték a bemutatott szolgáltatásokat. A megjelentek többsége az e-Befogadás, a digitális esélyegyenlőség keretében, jellemzően helyi vagy kis régiók információs társadalomba történő bekapcsolását elősegítő programmal jelent meg. Ezek között a bár kakukktojás szerepet töltött be a Fair Business, a szavazatok alapján második helyezést ért el, és a Digitális Szolidaritás Katalógus (link: http://telefalu.hu/digszol/) első kiadása után, immár a másodikban is helyet kap.
normál szövegméret
nagy szövegméret