A Fair Business bemutatása

2009.09.06
2009.09.16

A Fair Business embléma a felhasználók számára az elektronikus kereskedelem iránytűje. Ha Fair Business tanúsítvánnyal rendelkező oldalon vásárol, biztos lehet abban hogy megbízható kereskedővel lépett kapcsolatba!

  • A Fair Business tanúsítvány igazolja, hogy a minősített web oldalon működő elektronikus kereskedelmi szolgáltatás a minősítés időpontjában megfelel a jogi, felhasználóbarát és biztonsági szempontú vizsgálat kritériumainak.
  • A jogi minősítés tanúsítja, hogy az elektronikus kereskedelmi szolgáltatás az erre vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelel, és hogy a fenntartó e tevékenység folytatására jogosult jogi vagy természetes személy.
  • A felhasználóbarát minősítés tanúsítja, hogy a szolgáltatás elősegíti a felhasználók és vásárlók információszerzését, a vásárlási folyamatot, és hogy az oldal nem tartalmaz olyan, a felhasználót feleslegesen zavaró ábrát, hirdetést, információt, amely a tisztességes tájékoztatásban zavart okozhat.
  • A biztonsági minősítés tanúsítja, hogy a szolgáltató minden olyan intézkedést megtett és minden olyan folyamatot szabályozott, amely a minősítés időpontjában elvárható szinten biztosítja a vásárló személyes adatainak megőrzését, valamint az on line fizetés biztonságát.
  • A Fair Business rendszer a tanúsítvánnyal rendelkező szolgáltató árujával, valamint az árunak a vásárlóhoz történő eljuttatásával kapcsolatos problémákat a gyors, on-line vitarendezés keretében orvosolja.

Magyarországon mintegy ötmillió ember használja az internetet, a kényelmes és olcsó elektronikus vásárlást azonban csak alig több mint 900 ezer felhasználó próbálta már ki. Vajon a több mint négymillió internethasználó állampolgárunk miért nem él ezzel a lehetőséggel?

A közvélemény kutatások és felmérések azt tanúsítják, hogy a távol maradás legfőbb oka a fogyasztó bizalmatlanságban rejlik. Ezért dolgoztuk ki a Fair Business komplex minősítő és alternatív vitarendező rendszert, amely az EU 15 tagállamaiban szerzett tapasztalatok alapján nagymértékben hozzájárulhat a fogyasztói bizalom erősítéséhez és ezáltal az elektronikus kereskedelem fejlődéséhez.

Fair Business tanúsítványt valamennyi elektronikus úton, a felhasználó számára ellenérték fejében árut, vagy szolgáltatást legális módon értékesítő szolgáltató szerezhet. A tanúsítvány kiadásához szükséges minősítést a jogi, biztonsági és felhasználóbarát szempontrendszer alkalmazásában szakértelmet szerzett, az informatika területén több évtizedes kimagasló pályafutással rendelkező vezető auditoraink végzik.

A Fair Business szervezetéről, a minősítésről, a tanúsítványról és annak érvényességéről honlapunkon minden információt megtalálhat, ha azonban további kérdése van, vagy Ön is szeretné elektronikus kereskedelmi szolgáltatását a minősített szervezetek listáján látni, kérjük lépjen velünk kapcsolatba.

vissza

normál szövegméret
nagy szövegméret